Регіональні голоси за демократію. Проект 2015

Метою проекту, розробленого експертами DVV International в Україні і громадської організації “Прес-клуб реформ”, було підвищення обізнаності громадськості щодо стійких процесів демократичного і громадянського суспільства в п’яти цільових регіонах.

Автори проекту поставили перед собою амбітну мету, досягти яку можливо було у співпраці лідерів громадянського суспільства та засобів масової інформації. Передумовами проекту стала відсутність у громадських організацій доступу до ЗМІ, нездатність активістів громадського сектору використовувати PR-інструменти для досягнення своїх цільових груп. Хоча діяльність громадських об’єднань та волонтерів користується повагою і довірою з боку громади, більшість “традиційних” медіа не інформує своїх читачів/глядачів про цю діяльність повною мірою. З іншого боку в українському суспільстві спостерігається криза “традиційних” медіа - падають тиражі газет, брак коштів у обласних телерадіокомпаній змушує журналістів займатися рекламою, а не створенням якісних програм. Крім того, невеликі міста взагалі не представлені у регіональному медіа-просторі, а відсутність альтернативних каналів донесення інформації негативно впливає на збалансоване висвітлення політичних подій.

З огляду на це у кожній області після прискіпливого конкурсу були відібрані партнерські організації. Вони залучили до проекту важливі цільові групи – молодих активістів та журналістів, здатних об’єднатися і працювати у тісному партнерстві та взаємодіяти із колегами звідусіль. У перспективі автори проекту вірять, що на місцевому рівні будуть створені нові, альтернативні медіа- канали. Щоб таким чином дати шанс для критичного аналізу про виборчу ситуацію усім верствам населення.

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.