ГО "Турбота", Кіровоград, проект «Культурний центр: інтеграція ВПО в соціальне життя Кіровоградщини"

Міні-проект «Культурний центр: інтеграція ВПО в соціальне життя Кіровоградщини» реалізований НРГО “Турбота” у рамках проекту «Від руйнування до творення. Шляхи примирення в українському суспільстві» за підтримки Інституту з міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (DVV International) та Інформаційно-дослідницького центру «Інтеграція і розвиток» за підтримки Міністерства іноземних справ Німеччини.

Метою проекту є сприяння розвитку партнерства і співробітницької підходу в локальних спільнотах шляхом реалізації різноманітних культурних ініціатив, спрямованих на руйнування стереотипів, формування взаємоповаги і зміцнення довіри.

Питання реінтеграції ВПЛ стоїть особливо гостро в Україні в цілому і на Кіровоградщині. За даний УВКБ ООН на серпень 2015 року на території Кіровоградщини проживає 10300 вимушених переселенців з окупованих територій Донбасу та АР Крим. На думку самих переселенців, крім проблем життєустрою (складнощі з пошуком житла, можливістю офіційного працевлаштування та оплати податків, медичним обслуговуванням, влаштуванням дітей у садки і школи), гострою проблемою є різниця культур і низька поінформованість вимушених переселенців про особливості укладу життя, історії та культури місцевих співтовариств. Безумовно, культурні відмінності створюють бар'єри для інтеграції кримчан, луганчан і донеччан в соціальне і, як наслідок, економічне життя Кіровоградщини.

До участі у проекті були залучені журналісти, представники громадських організацій, громадяни. Було проведено семінари, ярмарки, інтелектуальні турніри, направлені на подолання стереотипів, міфів та формування взаємоповаги та покращення перебування переселенців у регіоні. Додаткову інформацію можна отримати у Ольги Гріднєвої, керівника проекту (olga@gridneva.com).

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.