ГО «Інтелект Сумщини» , проект «Культурний марафон на Сумщині»

Даний проект був спрямований на підвищення загального культурного рівня, побудови культурного діалогу, залучення уваги до необхідності встановлення соціальної справедливості і миру в Сумському регіоні, так як він традиційно є одним з найбільш бідних і депресивних регіонів в Україні, на нього найменше орієнтовані міжнародні культурні програми. Тому й основна ставка була зроблена на молодь Сумської області, а зокрема на студентів вищих навчальних закладів, в силу їх готовності навчатися і змінювати поведінку.

Для участі у тренінгу «Створення соціальних відеороликів як засіб вирішення конфліктів» були запрошені студенти-активісти з Сум, а також з ВНЗ міст Шостки та Конотопа. Усі інші заходи проекту також були направлені в першу чергу на участь у них молоді, несподіваним результатом стала присутність на кіно-клубах і рок-фестивалі представників старшого покоління. 

ЗМІ Сумського регіону були залучені до висвітлення та інформаційної підтримки на кожному етапі проекту, а також в якості експертів на другому заході - «Медіа-кав'ярні».

Планувалося провести рок-фестиваль тільки як фестиваль для сумських початківців рок-груп, однак згодом команда проекту прийшла до висновку, що для збільшення цільової аудиторії і підвищення інтересу до заходу серед жителів області необхідно запросити хед-лайнерів - відому українську групу. Завдяки гарному менеджменту і за рахунок власних коштів на фестиваль була запрошена київська група «Восьмий День».

Результати проекту були презентовані місцевої влади та ЗМІ на регіональному круглому столі «Молодіжні культурні ініціативи як засіб примирення в Українському суспільстві».

 

Проект реалізовано за підтримки Міністерства закордоних справ Німеччини.

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.