Проект «Замінимо мури відчиненими вікнами»

Проект «Замінимо мури відчиненими вікнами» було реалізовано DVV-International спільно з громадською організацією «Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція та розвиток» протягом 2016 року з метою розвитку культури співробітництва у локальних спільнотах України через посилення знань і навичок активістів громадянського суспільства, представників місцевих закладів культури, органів влади та журналістів в рамках культурно-освітніх ініціатив, що зорієнтовані на підтримку форм культурного розмаїття та просування інноваційних підходів до освіти дорослих.

Під час проекту культурні установи, завдяки партнерству з активістами місцевих громад  розширили свої функції, розробили культурні та освітні програми для різних груп дорослого населення, стали локальними платформами примирення, діалогу і зміцнення довіри на локальному та міжрегіональному рівнях.

Цільові групи проекту:

  • активісти громадських організацій;
  • фахівці установ культури (будинки культури, музеї, бібліотеки та інші);
  • представники органів влади та місцевого самоврядування;
  • журналісти місцевих медіа.

В результаті реалізації 9 міні-проектів в рамках проекту «Замінимо мури відчиненими вікнами»за участю представників всіх цільових груп в різних регіонах України відкрито було відкрито 3 нові центри освіти дорослих в Житомирі, Смілі та Сумах.

Бібліотекарі та співробітники музеїв і клубів 9 регіонів пройшли курс професіоналізації та ознайомилися з сучасними музейними практиками, івент-менеджментом, культурним менеджментом, технологіями успішної комунікації і превенції конфліктів.

Освітня програма для представників усіх цільових груп включала навички проектного менеджменту, ознайомлення з українськими і зарубіжними кейсами, навчання навичкам культурного підприємництва, розвитку партнерства та співробітництва між освітніми закладами, тренінги для журналістів з метою ознайомлення з методами інформаційного супроводу проектних ініціатив.

Також учасники мали змогу взяти участь у школі волонтерства для підготовки представників різних цільових груп до успішної взаємодії з локальними громадами, розвитку самоорганізації.

В цілому у освітній програмі проекту взяло участь 172 чоловік.

В ході реалізації міні-проектів були створені такі культурні продукти, як фотовиставка (Суми, Херсон, Чернівці); документальне міні спектаклі (Київ), документальні проекти (Суми, Миколаїв), проведені культурні івенти за участю артистів різних жанрів. Кращі роботи учасників були представлені на Фестивалі культурно-освітніх ініціатив в місті Києві. Його концепція включала програму майстер-класів зарубіжних фахівців в сфері неформальної освіти, керівників міні-проектів, покази та обговорення документальних і театральних робіт, створених протягом проекту «Замінимо мури відчиненими вікнами».

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.