Історія моєї громади: конкурс історичних досліджень для молоді

Представництво DVV International в Україні, у партнерстві із Всеукраїнською асоціацією викладачів історіїНова Доба”, європейською мережею EUSTORY, Koerber Stiftung,  за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини, та за організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України провело конкурс історичних проектів для молоді. 

Тема конкурсу - “Історія моєї громади: Минуле для спільного майбутнього”.

ДЛЯ КОГО ЦЕЙ ПРОЕКТ?

  • учні старших класів та випускники шкіл, які ще не вступили до університету, вікова категорія від 14 до 18 років.
  • вчителі, громадські активісти, музейники, краєзнавці, екскурсоводи  тощо, які мають час, натхнення і сили допомогти учням проводити дослідження.

15-16 червня 2018 року у Києві відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу. Це був насичений дводенний захід, під час якого учасники мали змогу ознайомитись із різними підходами до роботи з історичними джерелами, до формування культури пам’яті та промоції історичних знань у локальних спільнотах.

У конкурсі брали участь молоді люди віком від 14 до 18 років. Вони об'єднались у команди та дослідили минуле своїх міст та містечок. Конкурс мав на меті привернути увагу до місцевої історії та допомогти молодим людям краще зрозуміти методи історичного дослідження.

Свої роботи до конкурсу подало 288 команд із різних регіонів України. З них було відібрано 12 найкращих. До журі конкурсу увійшли відомі історики та журналісти: Ярослав Грицак, Оксана Кісь, Данило Яневський та Тетяна Себта.

Відмінність конкурсу полягала у тому, що крім досліджень, учасники мали подати пропозиції щодо того, як їхні дослідження можна використати для розвитку місцевої культури пам’яті.

Переможці конкурсу отримують фінансування на реалізацію власних ідей і популяризацію своїх досліджень. Це, зокрема, створення путівника по рідному мікрорайону чи містечку, створення музею села, інтерактивної виставки, мобільного додатку з міським квестом, та інше.

З роботами переможців можна ознайомитись за посиланням.

 

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.