В Україні стартує проєкт щодо реінтеграції ветеранів та ветеранок через освітні можливості

Зусилля у сфері соціального відновлення військових в Україні отримали новий імпульс завдяки проєкту "Реінтеграція ветеранів та ветеранок війни через створення освітніх можливостей".

Головною метою є створення умов для успішної адаптації та інтеграції ветеранів/ветеранок та їхніх родин у цивільне життя через підвищення професійних знань і соціальних навичок, посилення конкурентоспроможності на ринку праці.

Проєкт реалізується спільно з партнерськими організаціями, Центрами навчання та освіти дорослих (ЦНОД), у 7 регіонах України, а саме: 

  1. ГО «Центр Поділля-Соціум», м. Вінниця 
  2. ГО «Мережа Центрів Едукації», м. Львів
  3. Соціальне підприємство «Центр освіти дорослих «Перший», м. Мелітополь/Запоріжжя
  4. ГО «Центр навчання і освіти дорослих «Південь», м. Миколаїв
  5. ГО «Козацький набат», м. Нікополь
  6. ГО «Центр освіти дорослих Полтавщини», м. Полтава
  7. ГО «Центр освіти впродовж життя», м. Суми

Цільовою аудиторією є ветерани/ветеранки та члени їхніх сімей. Особлива увага приділяється включенню жінок, ініціюючи участь жінок-ветеранок та представників родин.

Команда DVV International в Україні спільно з партнерськими ЦНОД планує провести аналіз та мапування наявних послуг у регіонах для ветеранів та ветеранок, що дозволить забезпечити їх оптимальну підтримку. Також планується проведення освітніх та консультаційних  заходів мінімум для 2100 ветеранів та членів їхніх сімей у 7 регіонах, інформаційні кампанії для поширення обізнаності щодо послуг, які надаються ЦНОД.

Ветерани/ветеранки, а також члени їх сімей зможуть пройти освітні навчальні курси за різними темами, отримати індивідуальні та групові консультації юридичного, психологічного, професійного та бізнес-спрямування на базі локальних ЦНОД. Мінімум 30 ветеранів/ветеранок зможуть отримати бізнес-гранти на відкриття власної справи у своїх громадах у розмірі до 10 000 євро. 

Важливим є також підписання мінімум 7 Меморандумів про співпрацю між локальними ЦНОД, ветеранськими організаціями, державними установами та іншими стейкхолдерами. Це допоможе посилити співпрацю та скоординувати зусилля для задовлення потреб і запитів ветеранів/ветеранок та членів їх сімей.

Проєкт "Реінтеграція ветеранів та ветеранок війни через створення освітніх можливостей" є вагомом кроком в напрямку підтримки та відновлення ветеранів в Україні. Спільні зусилля різних стейкхолдерів дозволять забезпечити не лише підвищення їх професійної кваліфікації, але й повноцінне включення ветеранів/ветеранок у життя громад.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

 

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.