Три українських міста приєдналися до Глобальної мережі міст, що навчаються ЮНЕСКО

14 лютого було оголошено нових членів Глобальної мережі міст, що навчаються ЮНЕСКО, серед яких українські міста Львів, Тернопіль і Суми.

14 лютого відбулася церемонія оголошення нових членів Глобальної мережі міст, що навчаються ЮНЕСКО (UNESCO Global Network of Learning cities) під назвою «Розширення можливостей студентів різного віку: міста, що навчаються ЮНЕСКО, змінюють життя». Цьогоріч до списку потрапили 64 міста із 35 країн світу, серед яких і три українських міста – Львів, Суми та Тернопіль.

За словами організаторів події, до списку потрапили міста, котрі «продемонстрували виняткову відданість сприянню можливостям навчатися впродовж життя для всіх у своїх місцевих громадах». 

Під час церемонії слово взяли очільники низки новоприєднаних міст, які розповіли про стратегії втілення освітніх ініціатив та програм. Серед них – мер міста Львова Андрій Садовий, який розказав учасниками онлайн-події про ключові напрями роботи з дорослими, серед яких, зокрема, орієнтація на навчання вразливих груп населення та ветеранів.

Приєдання до Глобальної мережі міст сприятиме подальшій розбудові потенціалу міст у сфері безперервної освіти, можливості отримувати підтримку у використанні передових освітніх продуктів та баз знань, а також обмінюватися досвідом з однодумцями у цій галузі. 

Від імені Представництва DVV International в Україні вітаємо усі міста, що приєдналися до мережі, а особливо наших партнерів зі Львова та Сум, які зробили свій вагомий внесок у розвиток освіти дорослих. Тішимося визнанням вашої праці!

Зазначмо, що Глобальна мережа міст, що навчаються ЮНЕСКО, є своєрідним орієнтиром міжнародного співробітництва, об’єднуючи міста, які виступають за ініціативи навчання впродовж життя. З урахуванням цьогорічних нових членів мережа охоплює 356 міст по всьому світу.

Cookie-Settings
YOU ARE LEAVING DVV INTERNATIONAL
Important notice: If you click on this link, you will leave the websites of DVV International. DVV International is not responsible for the content of third party websites that can be accessed through links. DVV International has no influence as to which personal data of yours is accessed and/or processed on those sites. For more information, please review the privacy policy of the external website provider.