Полтавська філія Суспільної служби України

Полтавська філія Суспільної служби України разом з партнером Полтавська театральна лабораторія запровадила використання документальної драми для вирішення соціальних проблем у рамках проекту "Театр сучасного діалогу як інструмент для вирішення соціальних проблем" .

Було створено документальну виставу про проблеми, з якими зіштовхуються переселенці із зони АТО та місцева громада під назвою "Златомісто". Для допомоги у створенні документальної вистави були запрошені сучасні відомі режисери та драматурги, які ділились досвідом роботи в сфері документального театру, розповідали про важливість та механізми роботи цього театрального напрямку. 

Був проведен майстер-класс від команди українських митців, які створили документальну виставу «Сіра зона». Це драматурги – Ден та Яна Гуменні, режисери – Галина Джикаєва та Антон Романов. Вони провели навчання для акторів та показали виставу «Ополченец» (головну роль виконує Галина Джикаєва), як приклад української докуддрами.

В рамках проекту відбулася зустріч з сучасним українським драматургом Наталією Ворожбит та режисером , актором – Георгом Жено. Наталія разом з однодумцями Андрієм Маєм та Марисею Нікітюк започаткувала рух «Українська нова драма». Георг Жено переймається подіями в України, проводить активну волонтерську роботу. Зняту в Миколаївці інсталяцію “Страх в Україні” Г.Жено показав уже в кількох містах Європи. Він також створив проект для залучення європейських волонтерів Hands&Hearts for Ukraine. Остання робота Г.Жено і драматурга Н.Ворожбит — “Моя Миколаївка”, що складається з історій школярів, була показана у Львові в червні, у рамках Національного форуму “ДОНКУЛЬТ — Мистецькі надра”. 

 

Проект «Театр сучасного діалогу – як інструмент для вирішення соціальних проблем» є частиною всеукраїнського проекту «Від руйнування до творення. Шляхи примирення в українському суспільстві», який виконує Інститут з міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів DVVInternational та Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція та розвиток» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.