Відзначення 100-річчя Народних університетів в Німеччині починається з урочистої церемонії в соборі святого Павла у Франкфурті

У середу, 13 лютого 2019 року, Volkshochschulen - Народні університети (центри освіти для дорослих) у Німеччині почали відзначати свій столітній ювілей святковою церемонією в соборі святого Павла у Франкфурті. Професор і Голова Федерального конституційного суду Андреас Воскюгле виголосив промову у присутності близько 600 гостей - політиків, освітян та представників громадянського суспільства про освітній мандат Німецької конституції.

У середу, 13 лютого 2019 року, Volkshochschulen - Народні університети (центри освіти для дорослих) у Німеччині почали відзначати свій столітній ювілей святковою церемонією в соборі святого Павла у  Франкфурті. Професор і Голова Федерального конституційного суду Андреас Воскюгле виголосив промову у присутності близько 600 гостей - політиків, освітян та представників громадянського суспільства про освітній мандат Німецької конституції.

Річниця заснування Народних університетів святкується з посиланням на Веймарську Конституцію 1919 року, де у статті 148, вперше прозвучав заклик всім рівням влади підтримувати освіту дорослих і, зокрема Народні університети (Volkshochschulen). На цій хвилі було засновано багато Народних університетів по всій Німеччині: 1919 рік вважається роком народження сучасного Народного університету і визначення освіти протягом життя як громадської відповідальності. Це також рік, протягом якого було засновано найбільшу кількість центрів освіти дорослих, які досі існують.

За останні 100 років Volkshochschulen по всій Німеччині були незамінними місцями для громадянської освіти, де люди різного походження та поглядів зустрічаються, щоб вчитися один з одним і один в одного. 900 установ освіти дорослих по всій Німеччині прямо або опосередковано підтримуються містами, муніципалітетами та сільськими округами, коштами федеральних земель і коштами від федерального уряду. Близько 700 000 курсів щорічно відвідують більше дев'яти мільйонів людей. Політики та громадянське суспільство визнають, що Народні університети зробили вирішальний внесок у подолання освітніх бар'єрів та сприяли рівним можливостям та соціальній єдності. Підтвердженням цього може бути те, що нинішня коаліційна угода приписує Народним університетам центральну роль в завданні заповнення прогалин у цифровій освіті. Протидіяти загрозі цифрового розриву в суспільстві є, на погляді Народних університетів, однією з найбільших освітніх завдань нашого часу. Саме тому Народні університети закликають до інтенсифікації дій в галузі цифрової освіти з боку федерального уряду.

Більше інформації щодо подій річниці (на німецькій) шукайте тут:

https://www.100jahre-vhs.de

Вітаємо на сайті DVV International Eastern Neighbours

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.