Європейська освітня спільнота готова підтримувати українських біженців шляхом навчання

Європейська асоціація освіти дорослих опублікувала заяву з рекомендаціями уповноваженим особам у ЄС щодо шляхів допомоги українським біженцям через освіту.

 

Європейська асоціація освіти дорослих від імені європейської освітньої спільноти висловила готовність допомогати українським біженцям з доступом до навчання закордоном. У заяві на сайті організації описано детальні кроки та рекомендації урядам країн ЄС про те, яким чином допомогти мільйонам біженців через навчання. 

Нижче наводимо уривок із заяви:

“ЄС необхідно вітати біженців з України, пропонуючи їм безпеку, захист та підтримку. Європейська спільнота навчання та освіти дорослих (ALE), включаючи дорослих студентів, викладачів та лідерів, готова надати будь-яку необхідну допомогу кожному, хто тікає від війни. Враховуючи досвід гравців сфери освіти дорослих у залученні до участі в житті громад та розширенні можливостей приїжджих, ЄАОД наголошує на важливості ролі неформальної освіти для підтримки біженців. Зокрема, неформальне навчання та освіта дорослих можуть:

- виховувати солідарність та створювати зв'язки між біженцями та місцевими громадами;

- сприяти інтеграції біженців у приймаючих країнах, а також шляхом зміцнення їхніх мовних, культурних та життєвих навичок, щоб допомогти їм орієнтуватися в новому середовищі;

- надати можливість біженцям продовжити свій навчальний шлях, проклавши місток до формальної освіти та завірення попереднього навчання;

- допомогти батькам і біженцям, які мають обов’язки з догляду, краще підтримувати дітей, людей старшого віку, людей з інвалідністю та інших вразливих осіб у процесі інтеграції.”

Представництво DVV International висловлює глибоку вдячність правлінню, команді та членам Європейської асоціації освіти дорослих за небайдужість, проактивну позицію та підтримку українських громадян у сфері неформальної освіти та навчання дорослих.

Більше інформації на у новині на сайті ЄАОД.

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.