Глава Єврокомісії запропонувала визнати 2023 рік «Європейським роком кваліфікацій»

Під час своєї промови у Страсбурзі Урсула фон дер Ляєн закликала звернути увагу на інвестиції в професійну освіту та запропонувала визнати наступний рік «Європейським роком кваліфікацій».

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своїй промові про становище Євросоюзу, виголошеній 14 вересня у Страсбурзі, підкреслила, що необхідно більше фокусуватися на «інвестуванні в професійну освіту та підвищення кваліфікації». 

«Нам необхідна краща співпраця з компаніями, тому що вони найліпше знають, що їм потрібно. І ми маємо узгодити ці потреби з прагненнями людей. Але ми також маємо залучати на наш континент відповідні навички – навички, які допомагають компаніям і посилюють зростання Європи». 

Пані Урсула наголосила, що першим вагомим кроком є пришвидшення та полегшення визнання кваліфікацій громадян третіх країн. За словами голови Єврокомісії, це зробить Європу більш привабливою для кваліфікованих працівників. Відтак, Урсула фон дер Ляєн запропонувала визнати 2023 рік «Європейським роком кваліфікацій» (European Year of Skills).

Підвищення уваги до освіти дорослих з боку очільниці Єврокомісії є ознакою визнання важливості цієї сфери. Генсек Європейської асоціації освіти дорослих Джина Ебнер висловила своє ставлення щодо заяви Урсули фон дер Ляєн: «Звичайно, ми радіємо, що це має відбутися».

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року Рада ЄС ухвалила Резолюцію про новий європейський порядок денний з навчання дорослих на 2021–2030 роки.

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.