Становлення “нової норми” – роль навчання і освіти дорослих в боротьбі з пандемією коронавірусу

Людство страждає від поширення коронавірусу (COVID-19). Ситуація впливає на повсякденне життя, люди стурбовані наслідками для їхнього здоров’я, роботи та добробуту.

Людство страждає від поширення коронавірусу (COVID-19). Ситуація впливає на повсякденне життя, люди стурбовані наслідками для їхнього здоров’я, роботи та добробуту. Серед тих, хто найбільше постраждав - мільйони бідних людей, які втрачають свої доходи, жінки, які зазнають гендерного насильства, та мігранти, які страждають від ксенофобії, що зростає. Майже в кожній країні світу провайдери освітніх послуг для молоді та дорослих змушені тимчасово припинити свою діяльність, що призводить до критичних наслідків для сталості цих закладів, їх працівників, і, що не менш важливо, для тих,  хто навчається.  Водночас, навчання та освіта дорослих (НОД) може сприяти пом’якшенню наслідків кризи, пропонувати вкрай необхідні навчальні програми й підтримувати соціальні ініціативи, які сприяють становленню «нової норми».  

DVV international, як єдиний партнер із розвитку НОД, пропонує підходи, використовуючи які, НОД може сприяти вирішенню наслідків кризи через  соціальні та навчальні послуги. особливо вразливим групам. Разом із тим, ми закликаємо органи влади й міжнародні інституції забезпечити необхідними ресурсами  провайдерів  НОД (державні,  приватні та неурядові організації), а також їх працівників,  Забезпечити стійке майбутнє для сектору навчання й освіти дорослих..

Використання потенціалу НОД у боротьбі із кризою

НОД це підгалузь системи освіти із сукупністю факторів, які сьогодні мають особливу цінність. Ґрунтуючись на тому, що забезпечення НОД - орієнтовний на потреби та дії, гнучкий процес, здебільшого, в секторі неформальної освіти, проєкти та провайдери НОД мають потенціал, щоб допомагати людям в різний спосіб. Наприклад, підтримувати батьків в організації домашнього навчання дітей або перешкоджати поширенню неправдивих новин про природу вірусу через проведення освітніх медичних програм для всіх верств населення.

Створення нових пропозицій

По всьому світі навчання “віч-на-віч” заборонено або, навіть,повністю припинилось.  Наслідок: учасники позбавлені можливості брати участь в необхідних навчальних програмах. У цій ситуації швидкий розвиток віртуального навчання відіграє ключову роль і потребує інвестицій для забезпечення доступу до цифрового навчання, професійного розвитку, особливо викладачів, та розробки нових програм та підходів НОД.

Забезпечення сталого майбутнього НОД

Ця криза є екзистенційною для багатьох, якщо не для більшості, провайдерів НОД. Коли можливості доходу майже дорівнюють нулю (відсутність плати учасників, тимчасове зупинення проєктних коштів), провайдери НОД та велика кількість викладачів-фрілансерів стикаються з економічними викликами. Роль громадськості та урядів у всьому світі полягає у забезпеченні виживання сектору НОД. Як і в інших галузях системи освіти, потрібна пряма фінансова підтримка!

Забезпечення можливостей створювати світ таким, яким ми хочемо його бачити

Пандемія окреслила декілька викликів, з якими стикаються наші суспільства: відсутність стійкості у багатьох громадах, вплив соціальних поділів, загроза зміни клімату, ризики глобалізації - лише кілька з них. НОД може спонукати молодь та дорослих аналізувати можливі рішення та впливати на позитивні трансформації.

Уряди, партнери з розвитку та міжнародні інституції можуть зробити багато для підтримки НОД:

  • Долучатись до партнерів та мереж в їхніх зусиллях сприяти розумінню, що освіта є суспільним благом. НОД має бути визнана та фінансуватись як невіддільна частина системи освіти.
  • Підтримувати провайдерів НОД у їхніх зусиллях розробляти нові, орієнтовані на потреби, можливості цифрового навчання та гарантувати, що всі учні матимуть можливість користуватись ними. Цифровий доступ для всіх повинен стати таким суспільним благом, як вода чи електрика
  • Забезпечувати створення гнучких, спеціально розроблених схем фінансування для захисту інституцій та ключового персоналу основних провайдерів і мереж НОД

DVV International вбачає свою роль в підтримці партнерів в подоланні, в якомога найкращий спосіб, наслідків кризи, спричиненої пандемією коронавірусу, та у розробці форматів основних сервісів НОД як відповідь на цю кризу. Інститут і далі працюватиме в понад 30 країнах та використовуватиме свій професійний досвід в адаптації структур та сервісів НОД відповідно до нових потреб. Коронавірус - це глобальна криза, і ми маємо гарантувати, що реагування теж буде глобальним і направленим на становлення «нової стійкої норми», де НОД визнано у всіх аспектах.

 

 

 


 

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.