Проект «Регіональні Голоси – Створюємо Мости для Демократії»

Мета проекту: сприяння плюралістичним процесам прийняття рішень на місцевому рівні шляхом підвищення якості демократичного співробітництва і створення умов для діалогу між громадськими активістами, журналістами та представниками місцевих органів самоврядування.

Проект було впроваджено Інститутом міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів  DVV International у дев’яти областях України – Львівська, Вінницька, Запорізька, Житомирська, Кіровоградська, Київська, Харківська, Сумська  та Херсонська областях. Проект було реалізовано за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Основними напрямками діяльності проекту стали:

  • спрощення доступу представників різних груп населення до процесу прийняття рішень на місцевому рівні (особливо для груп з особливими потребами, наприклад, тимчасово переміщених осіб, демобілізованих військовослужбовці та інші);
  • збільшення кількості навчальних програм з громадянської освіти та освіти для демократичного громадянства на регіональному рівні, особливо для молоді;
  • підвищення рівня поінформованості місцян з актуальних політичних, економічних та соціальних процесів на регіональному рівні;
  • підтримка незалежних регіональних мас-медіа;
  • створення майданчиків для діалогу між громадськими активістами, представниками регіональних мас-медіа та представниками органів місцевого самоврядування.

Регіональні голоси як регіональні відображення становлення демократії в Україні, дозволили кожній із організацій, що прийняли участь у проекту зробити свій акцент на таких темах, як місцева політика і гендерні проблеми, діалог поколінь у контексті процесу демократизації, виборча поведінка і участь молодих виборців, процес децентралізації і роль місцевих ЗМІ та відношення між лідерами місцевих громадських організацій і місцевою владою.

Зокрема, в рамках реалізації проекту проведено ряд цікавих та корисних заходів, а саме:

  • 18 міжрегіональних сесій open-space
  • Міжрегіональний Форум “Building Bridges for Democracy”
  • регіональні учбові курси
  • пресс-конференції та круглі столи.

Частиною проекту став також конкурс аналітичних матеріалів у якому взяли участь журналісти, медіа-активісти, блогери, які працюють у ЗМІ, що зареєстровані або поширюють свою діяльність на аудиторію. Тематикою статей стали питання демократії, роль громадянського суспільства, історія успіху громадської організації.

Партнерами проекту «Регіональні Голоси за демократію» у дев’яти  областях України стали Херсонський обласний центр «Успішна жінка», Вінницька обласна громадська організація «Вінницький прес-клуб», Благодійне об’єднання «Соціальний фонд» із міста Мелітополь (Запорізька область), Житомирська громадська організація «Сучасний формат», Львівська громадська організація «Імпульс», громадська організація «Кримська Діаспора», Миколаївська громадська організація «Клуб стійкого розвитку «Південна ініціатива», Харківська громадська організація «Чугуївська правозахисна група», Сумська громадська організація «Рада молодих вчених».

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.