Відбулась стартова зустріч проєкту «Активно за освіту в тюрмі 2.0»

У Києві відбулась зустріч представників офісів DVV International із України, Вірменії, Білорусі та Молдови.

У Києві відбулась зустріч представників офісів DVV International із України, Вірменії, Білорусі та Молдови.

На регіональній дводенній зустрічі, присвяченій початку проєкту «Активно за освіту в тюрмі 2.0» учасники визначили основні стратегічні напрямки роботи, погодили графік виконання активностей проекту та обговорили взаємодію з журналістами та шляхи залучення ЗМІ.

Проєкт «Активно за освіту в тюрмі 2.0» спрямований на збільшення числа НУО, що працюють в пенітенціарних установах, а також зміцнення їх потенціалу для роботи з засудженими та звільненими.

Важливою складовою проєкту є злагоджена робота усіх країн з партнерськими неурядовими організаціями та стейкхолдерами у регіоні задля забезпечення права на освіту засуджених та звільнених.

Серед основних завдань учасники зустрічі виокремили створення та підтримку інноваційних освітніх програм для засуджених та тих, хто готується до звільнення, та зміцнення взаємодії суб'єктів громадянського суспільства.

За словами керівника благодійної організації FREE ZONE Олексія Загребельного, однією з основних умов для того, щоб люди під час відбуття покарання мали можливість змінитися є змога здобути загальну, професійну освіту або ж пройти неформальні курси та отримати необхідні життєві навички.

Це допоможе людині ресоціалізуватися, стати частиною суспільства. Шанси, що вона знову вчинить злочин, зменшуються.

У ході зустрічі присутні також обговорили співпрацю зі ЗМІ у напрямку актуалізації питання прав засуджених в засобах масової інформації та суспільстві.

Проєкт «Активно за освіту в тюрмі 2.0» впроваджується за фінансової підтримки Міністерства іноземних справ Німеччини.

Вітаємо на сайті DVV International Eastern Neighbours

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.