Директор DVV International Крістоф Йост відвідав Україну з робочим візитом

Метою візиту стало обговорення поточної ситуації з розвитком навчання та освіти дорослих в Україні.

 

Наприкінці листопада 2021 року в Україну завітав директор DVV International Крістоф Йост. Метою його візиту стало обговорення поточної ситуації з розвитком освіти дорослих в Україні, зокрема, законодавчі умови, потужність закладів, що надають освітні послуги для дорослого населення, та міжінституціональна співпраця. 

У межах візиту відбулася низка робочих зустрічей у Києві та Львові.

Так, 23 листопада у Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч за участю директора DVV International Крістофа Йоста, регіонального директора Представництва DVV International в Україні Левана Квачадзе, директора Представництва DVV International в Україні Олега Смірнова, виконавчого директора Української асоціації освіти дорослих Микити Андрєєва, народних депутатів України Юлії Гришиної, Романа Грищука, директора директорату МОН України Олега Шарова та першого заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка. 

Ключовими темами обговорення стали такі:

  • можливості продовження співпраці DVV International з українськими організаціями;
  • потенціал державної влади у підтримці освіти дорослих, готовність держави вкладати ресурси в освіту дорослих;
  • розвиненість наявної інфраструктури для освіти дорослих;
  • роль влади і громадянського суспільства у формуванні цінності освіти впродовж життя серед населення;
  • можливість співпраці, створення та підтримання потужної інфраструктури для освіти дорослих;
  • поточний стан розробки та прийняття закону про освіту дорослих та стан законодавчої бази загалом.

25 листопада Крістоф Йост та разом із Леваном Квачадзе та Олегом Смірновим зустрілися з міським головою м. Львова Андрієм Садовим. Метою зустрічі стало:

  • вивчення можливостей для продовження співпраці DVV International (співпраця триває з 2015 року, коли було проведено Тиждень освіти дорослих у Львові та Львівській області, а з 2018 року DVV International в Україні підтримує навчальні курси у співпраці з Департаментом культури та Інститутом міста на основі Меморандуму про співпрацю у сфері навчання протягом життя);
  • потенціал місцевої влади у підтримці освіти дорослих;
  • готовність міської громади вкладати ресурси в освіту дорослих та розвиненість наявної інфраструктури;
  • роль влади і громадянського суспільства у розумінні місцевою громадою цінності освіти впродовж життя, особливо в контексті концепції ЮНЕСКО Міст, що навчаються (Learning cities).

Нагадаємо, що у 2020 році міська влада ухвалила Програму неформальної освіти дорослих на базі Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Львова, що виконується спільно Централізованою бібліотечною системою м. Львова та комунальною установою Інститут міста у співпраці з DVV International. 

Співпраця зі Львовом продовжуватиметься в контексті основного проєкту в Україні «Професіоналізація центрів освіти дорослих», що реалізується за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Представники DVV International висловили готовність долучати місто до освітніх ініціатив та сприяти поліпшенню матеріально-технічної бази бібліотек. А також погодилися на необхідності подальшої співпраці у сфері навчання та освіти дорослих в Україні загалом.

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.