На історичний конкурс в Україні подано 65 робіт

В оргкомітеті конкурсу отримали 65 заявок від 282 молодих людей.

15 травня 2022 року завершився прийом робіт на конкурс історичних дослідницьких проєктів «Радянське минуле: (пере)осмислення історії». Попри російську війну проти України, оргкомітет отримав 65 подань від 282 молодих людей.

Через бойові дії оргкомітет був змушений двічі переносити крайній термін подання робіт – спочатку на 31 березня, і, зрештою, на 15 травня. Це дало змогу кільком учнівським командам завершити свої дослідження та підготувати конкурсну роботу. Загалом, після початку російського вторгнення, оргкомітет отримав 8 робіт – деякі з них з регіонів де точилися бої.

«Багато з цих робіт надійшли до нас після 24 лютого – і це є свідченням неймовірної відданості вчителів та учнів своїй роботі, своїм принципам, і це не може не вражати», відзначили організатори.

Оргкомітет підготував мапу, що показує з яких регіонів України були подані роботи. 

«Коли дивишся на цю карту – то відчуває суміш суму, страху за тих людей, що опинилися у пеклі війни, а разом з тим - гордості та захоплення», - відзначає Андрій Ферт, координатор проєкту.

Подані на конкурс роботи будуть розглянуті професійним журі, що складається із відомих істориків, педагогів та журналістів. Зі складом журі можна ознайомитись тут.

Це вже другий конкурс присвячений радянському минулому, який спільно проводять DVV International Ukraine та Всеукраїнська асоціація вчителів історії та громадянознавства «Нова Доба». На попередній конкурс (2019-2020) було подано 290 робіт з усіх регіонів України. Переглянути роботи можна тут. На основі найкращих подань було створено посібник для шкіл «Як працювати з радянським минулим на уроках історії?».

Конкурс проводиться у межах проєкту “Між забуттям та ностальгією: радянська та пост-радянська пам’ять у сім’ях та громадах”, що виконується у Вірменії, Грузії, Молдові та Україні спільно Інститутом міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International) та Фондом Кербера за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Більше читайте тут.

 

НАЛАШТУВАННЯ COOKIE
ВИ ЗАЛИШАЄТЕ ВЕБСТОРІНКУ DVV INTERNATIONAL
Важливо: Якщо ви натиснете на це посилання, ви залишите вебсторінку DVV International. DVV International не несе відповідальності за вміст сторонніх вебсайтів, до яких можна отримати доступ за посиланнями. DVV International не впливає на те, щодо яких ваших персональних даних здійснюється доступ та / або обробка на цих сайтах. Щоб отримати додаткову інформацію, перегляньте політику конфіденційності провайдера зовнішніх вебсайтів.